Tips og tricks til gulvlægningen

Det er altid dejligt, når du har et pænt og ordentligt hjem. Det kan være, at du synes, at et par af rummene i huset lige trænger til en kærlig hånd. Her kan du vælge at få lagt nyt gulv. Det er nemlig meget afgørende for, hvordan det pågældende rum fremstår. Med nye gulve kan du altså hurtigt ændre stil eller stemning i et rum.

Der findes rigtig mange forskellige slags gulve. I dag er det specielt trægulve som er meget populære. Trægulve passer nemlig ind i de fleste typer hjem, og så er de praktiske. Inden for trægulve kan du også vælge mellem en masse forskellige designs, som afhænger af blandt andet træsort og gulvtype. Her gælder det blandt andet, at mørke gulve som regel giver en oplevelse af, at rummet bliver mindre, mens lyse gulve vil gøre, at rummet kommer til at føles større.

Fem gode råd

Når du har valgt, hvad for en type trægulv, du skal have lagt, så kan du med fordel læse følgende punkter igennem. Her får du nemlig tips og trick til gulvlægningen.

  • Først og fremmest skal du sørge for, at underlaget er samme plan, og at det er tørt
  • En god tommelfingerregel er, at gulvet helst skal ligge i rummet i to døgn, inden det bliver lagt. På den måde kan det nemlig få lov til at tilpasse sig temperaturerne
  • Du kan med fordel sortere brædderne, efter hvordan de ser ud
  • Lyset udefra bør falde i retning med plankernes længde
  • For at fuldende det nye udtryk, bør du finde fodlister der passer til gulvets design

Det sidste gode råd er i forhold til den økonomiske del. Det kan nemlig være en dyr affære, når du skal have lagt nyt gulv. Derfor kan du læse om lån ved at klikke her…