Lån penge sammen – Hvad skal man være opmærksom på?

Går dig og din partner med tankerne om at låne penge sammen – for eksempel til en bolig, en bil eller noget helt tredje? Så er der en række ting, der er gode at tage forbehold for, før I låner penge. I denne artikel kan I blive meget klogere på de forskellige fordele og ulemper, der er ved at låne penge sammen.

Jeres kreditværdighed stiger

Når I skal godkendes til et lån, skal I også godkendes som kreditværdige. Dette gør låneselskaberne og bankerne ved at lave en kreditvurdering, hvor de blandt andet kigger på alder, indkomst og eventuel gæld. Særligt indkomst er et punkt, hvor det er en stor fordel at være 2. Det vil nemlig betyde, at I vil have en væsentlig højere indkomst, og det kan betyde en øget kreditværdighed. En høj kreditværdighed vil som regel afspejle sig ved at føre til bedre vilkår ved et lån. Eksempelvis en lavere rente, længere løbetid og lavere gebyrer. Derfor er det helt klart en fordel at være 2, når det kommer til en høj kreditværdighed.

Ulemperne ved at låne penge sammen

Når I låner penge sammen, skal der være en klar enighed om, at pengene skal bruges på noget, der giver Jer en fælles værdi. Kommer I i den uheldige situation, at I skal skilles, vil I stå med et lån, der skal betales tilbage. Her vil den ene part betale af på noget, der slet ikke har noget værdi for vedkommende. Ofte vil løsningen være at den ene part køber den anden part ud. Det er dog ikke altid, at det fungerer i praksis, for hvad nu hvis den ene part ikke har pengene til at indfri lånet her og nu?

Af netop den årsag bør I altid kun låne penge sammen via hurtigudbetaling.dk, når det er til noget fælles. For eksempel en bil, et hus og så videre. En anden ulempe ved en skilsmisse er, at hvis I har et fælles lån, vil I begge kautionere for lånet. Mister den ene sit arbejde, vil det altså være den anden part, der skal betale lånet af. Det er en uheldig situation, hvis man er blevet skilt.

Der skal være tillid

Når I vælger at låne penge sammen, er det derfor vigtigt, at I har stor tillid til hinanden. Hvis I føler, at I har et stærkt parforhold, så kan der bestemt være nogle klare fordele ved at låne penge sammen. Dog kan det være en god idé at vende både fordelene og ulemperne, samt hvad I gør, hvis nu I bliver skilt. Får I lavet en klar aftale om det, så kan der ikke opstå nogle konflikter ved en eventuel skilsmisse.